2020-09-07 07:55:40• hírek • Közlemény

Több mint 7 ezer lej gyűlt a jótékonysági előadásokon

Az idei Partiumi Magyar Napok ideje alatt az Északi Színház udvarán játszott előadások bevételével a szervezők a Harag György Társulat egy beteg munkatárásának gyógyulását segítették.

A Partiumi Színházi Estéknek, valamint több koncertnek, gyermekprogramnak adott otthont augusztus 17. és 23. között a Szatmárnémeti Északi Színház udvara.

A Partiumi Színházi esték programsorozata a nagyváradi Szigligeti Színház előadásával indult, amelyben egy új negyed lakóinak életébe, vágyaiba, álmaiba nyertünk betekintést. Kedden Karádi Katalin életének kevésbé közismert mozzanataival is megismerkedhettünk a Gyulai Várszínház Karádi zárkája című előadásban, szerdán pedig a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közös produkciója, a Zabhegyező szerepelt a programban, ám azt az esős idő miatt a nézők csak online láthatták, a Facebookon. Csütörtökön már megfelelt az időjárás a szabadtéri előadásnak, így újra megtelt a színházudvar, a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadása alkalmával.

A programsorozat legnagyobb népszerűségnek örvendő mozzanata a Mindhalálig Beatles koncert volt, amelyen a Harag György Társulat művészeiből - Nagy Csongor Zsolt, Rappert-Vencz Gábor, Péter Attila Zsolt és Cserey Csaba – álló zenekar Beatles slágereket játszott, hatalmas sikerrel.  

A színház udvarában zajló rendezvények sora vasárnap az Operettissimo operettslágereivel zárult. A programot a hét folyamán, egyebek mellett, komolyzenei kamarakoncert, gyermekkoncertek – Karaván együttes, Libavonat – és a Brighella Bábtagozat Terülj, terülj asztalkám! című bábelőadása is színesítette.

Fontos megjegyezni, hogy az Északi Színház udvarán zajló események (is) a hatályban levő járványügyi előírásoknak megfelelően zajlottak, társadalmi távolságtartással, egészségügyi maszk viselésével, testhőmérséklet-méréssel és kötelező kézfertőtlenítéssel. 

A színházudvarban tartott rendezvények során 7088 lej és 10000 forint gyűlt a Harag György Társulat munkatársa gyógyulásának a segítésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: